Adfærd

Forside > Artikler > Adfærd > At flytte med hund

flytning-med-hund

En hund knytter sig mere til sin flok (familie) end til sit territorium, men derfor kan det alligevel godt være stressende for din hund at flytte væk fra de vante omgivelser og ind et nyt sted. Det tager altid din hund et stykke tid at vænne sig til et nyt sted. Her får du gode råd til at flytte med din hund.

Din hund oparbejder altid en række vaner, der hvor den bor. Det kan f.eks. være, at den altid sover et eller flere bestemte steder, at den har sin vandskål og madskål et bestemt sted og at den som regel går tur i nabolaget eller en bestemt hundeskov. Det er derfor vigtigt, at din hund får ro, tryghed og tid til at oparbejde nye rutiner i dit nye hjem

Når du ankommer til dit nye hjem kan det være fristende at lukke hunden ud, så den frit kan udforske de nye omgivelser, men det er bedre at lade hunden være i et enkelt rum (eller i bilen) med de ting hunden kender imens flytningen af møbler finder sted. Du kan også placere hundens ting ligesom de stod i det gamle hjem. F.eks. placere madskål etc. i køkkenet, hvis det var der de stor før etc.

Pas ekstra godt på, at din hund ikke løber væk. Hunden forstår ikke, at i er flyttet til nye omgivelser, og man har set eksempler på hunde, der løber væk for at finde “hjem” igen. Det samme gør sig gældende, hvis du har adopteret en ny hund fra et hundeinternat. Pas ekstra godt på, at hunden ikke kan stikke af inden den er nået ind i en fast rutine i sit nye hjem.

Det er også en god ide at flytte f.eks. en fredag eller i en ferie, så hunden ikke skal være alene hjemme i det nye hus alene i den første tid.

Det er aldrig et problem at flytte med en sund og rask hund. Den vil altid falde til det nye sted, men det tager lidt tid for hunden at vænne sig til det nye sted og finde sine rutiner (det gør det sikkert også for dig). I kan med fordel sammen udforske det nye nabolag med nogle lange gåture.

Har du flyttet med din hund, og hvordan klarede den det? Skriv en kommentar herunder

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler