Alt andet om hunde

Forside > Artikler > Alt andet om hunde > Antallet af påkørte dyr er ...

hund-i-trafikken

Det kan være farligt at færdes ved vejene for vores firbene venner hele året, men det er i skumringstiden om efteråret lige før solen går ned, at der bliver påkørt flest dyr.

Et andet farligt tidspunkt er tidligt om morgenen især i diset vejr. Det kan derfor være en god ide at give din hund en lygte eller refleks på, når du går tur om efteråret og vinteren især på landeveje.

Hvis du er uheldig at ramme en hund eller andet dyr
Så har du pligt til at melde påkørslen til politiet eller Falck (tlf. 70 10 20 30) samt afmærke stedet så godt, som du nu kan. Hvis ulykken er ude, så vil det påkørte dyr ligge i den stilling, som giver dyret mindst smerte, så undgå at flytte på dyret unødvendigt.

Brug evt. et tæppe
En mindre hund eller f.eks. katte kan rulles meget forsigtigt ind i et tæppe, således at de ligger på brystet med hovedet frit. Et tæppe kan også bruges som båre, hvis det er en større hund, hvis to personer bærer tæppet i hvert sit hjørne. Så er det muligt at flytte hunden væk fra vejbanen, og ud til siden indtil hjælpen når frem.

Hvis du har været uheldig, og påkørt et dyr, som kun er såret, og som har søgt tilflugt i skoven, så vil en jæger blive tilkaldt med en jagthund for at aflive dyret og dermed stoppe dyrets lidelser.

Pas på ude på vejene – for dyrenes og din egen skyld.

Læs mere om hvordan du forholder dig ift. påkørte dyr på Dyrefondets hjemmeside.

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler