Artikler

Forside > Artikler > Allergivenlige hunde

portugisisk-vandhund

Er nogle hunde allergivenlige og hvorfor? Det kigger vi nærmere på her.

Det der giver dyreallergi findes ikke nødvendigvis i dyrets pels, men kan derimod være et protein, som findes i hundens spyt og urin. Proteinet klæber sig til tørre flager på hundens hud (som skæl). Du kan imidlertid også være overfølsom overfor hundens hår (pels). I begge tilfælde kan man kalde nogle hunderacer allergivenlige, idet de ikke fælder lige så meget som andre hunderacer.
Når en hunderace ikke fælder særligt meget, så bliver det allergifremkaldende skæl og hår ikke frigivet i så høj en grad ved at dumpe ned på gulvet eller komme ud i luften. En hund der fælder meget vil således frigive mere af det allergifremkaldende materiale ud i rummet, hvor den opholder sig.

Du kan derfor have færre symptomer på allergi ved at have en af de allergivenlige hunderacer, men du kan aldrig helt undgå frigivelse af det allergifremkaldende protein fra hunden. Det kan derfor faktisk godt gøre en stor forskel for en person med allergi at vælge en allergivenlig hund fremfor en hunderace, der fælder meget.

Du kan også selv gøre noget. Sørg for at støvsuge dit hjem ofte, få luftet ud og giv din hund et bad jævnligt, hvis du har hundeallergi.

Her er de allergivenlige hunderacer:

Hunden på artiklens billede er en Portugisisk Vandhund. Samme hunderace som Obama valgte til sin familie bl.a. fordi, at hunderacen er allergivenlig.

Synes du, at vi mangler en hunderace på listen, eller har du gode råd om allergivenlige hunde, så skriv en kommentar til artiklen

Billedet har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler